click me
click or press space

AntBoyBloggen – Om: Børn & Underholdning & FamilieCategory: Artikler

august 11, 2021    by  ‣  0 comments

Når dit spædbarn får sin søvn kommer det også dig til gode.Det er lidt af en joke, at forældre til nyfødte børn ikke kommer til at sove om natten de første mange år de har barnet. Og det er egentlig meget rigtigt. Men der er nu måder hvormed du kan hjælpe dig selv en hel del. Det er nemlig vigtigt at børn får deres nattesøvn. Men det er mindst lige så vigtigt at forældrene gør det. Ellers har man svært ved at dukke op og være der som forælder til barnet.

Læs med her for at vide mere om emnet.

Vigtigheden af søvn

Vi ved alle sammen hvordan det føles, når vi ikke har fået helt nok søvn om natten. Vi kan føle os utroligt trætte og udkørte hele dagen. Vi kan blive i dårligt humør eller endda deprimerede. Og det kan være svært at koncentrere sig om vores arbejde eller de ærinder, som vi skal nå i løbet af dagen. Meget ofte det faktisk også med at vi spiser mere usundt på dage, hvor vi ikke har sovet meget natten før.

Det er derfor utroligt vigtigt at man som forælder prøver at prioritere sin søvn så meget som muligt. Ellers er det svært at dukke op som glad og tilstedeværende forælder til sine børn.

Hjælp dig selv med det rette babyudstyr

Der er måder du kan hjælpe dig selv som forælder til nyfødte børn og det blandt andet via babyudstyr. I dag er der kommet mange smarte opfindelser på markedet og det er derfor også noget der er værd at kigge nærmere på. En meget stor del af alt dette udstyr er nemlig beregnet til at hjælpe forældrene til at komme godt i gennem de første par måneder og år, hvor børn ikke sover helt igennem. Du kan for eksempel anskaffe en bestemt form for vugge, som kan gynge lige stå stille frem og tilbage ved hjælp af en elektrisk motor. Den har kommet mange forældre til nyfødte børn til gode og måske en også kan være sagen for din lille familie? Man kan også købe en hængevugge, så barnet hænger ned fra en krog som man monterer i loftet. Den er ganske sikker og det giver barnet en følelse af vægtløshed, som kan virke meget beroligende.

Søvn er noget børn skal lære fra forældrene

Det virker egentlig ret utroligt, men søvn er noget som børn skal lære fra deres forældre. Og det er derfor også noget, som kommer til at tage tid – præcis ligesom med alle andre færdigheder.

Det er derfor vigtigt at man som forælder bestræber sig med tålmodighed. Dine børn gør det jo ikke for at være onde. De har simpelthen bare ikke lært endnu hvor det er det rette tidspunkt at sove og det er blandt andet din opgave som forældre at lære dem det. Søvn er meget vigtigt for at vi mennesker kan trives. Og det er derfor også en meget vigtig færdighed, som du kan lære barnet. Jo tidligere du starter med at give det gode søvnvaner, jo bedre er det for barnet.

 
« »