click me
click or press space

AntBoyBloggen – Om: Børn & Underholdning & FamilieCategory: Artikler

januar 31, 2021    by  ‣  0 comments

Derfor betyder en bamse så meget for et barnKan du huske dengang, du var barn, og lå og puttede med en bamse? Måske er det et kært minde for dig; måske er det slet ikke noget, du kan huske. Uanset om du kan mindes det eller ej, har den bamse garanteret haft en indflydelse på din opvækst, og det vil dit eget barns bamse også have på deres opvækst.

Den bedste ven

Bamsen udfylder rollen som bedste ven. Selvfølgelig har dit barn rigtig gode venner i virkeligheden, men bamsen er dit barns bedste ven, når dit barn er hjemme. Selv om du selvfølgelig også altid er der for barnet, er en bamse bare noget helt andet. De fleste børn giver bamsen dens egen personlighed, som de leger med, og den fungerer i det hele taget som en usynlig ven i bamseform. Bamsen er der altid, dag og nat, og de kan snakke med den om alt mellem himmel og jord. Derudover er bamsen tilfældigvis også med på alle barnets ideer og forslag.

En del af udviklingen

Bamsen er også en vigtig del af dit barns udvikling. Igennem legen og fantasien med bamsen, lærer dit barn om venskaber, samt om sine egne grænser. Har dit barn flere bamser, er der plads til flere personligheder, og dermed lærer barnet også om, hvad de kan lide i en person, og hvad de ikke kan lide. Det er nemlig ikke kun paradis, når det handler om legetøj; nogle børn opdigter faktisk personligheder til deres bamser, som de ikke selv kan lide.

Blød tryghed

Desuden bliver bamsen også en kilde af tryghed for dit barn. Har du selv givet dem bamsen, vil den holde på noget helt særligt affektionsværdi, og den vil give stykker af den tryghed, du selv supplerer. Det er især gavnligt om natten, hvis dit barn bliver bange eller har mareridt; bamsen er lige dér, klar til at trøste og kramme.

Et godt minde at vokse op med

Den tryghed, som bamsen giver, bliver til et minde for livet. Forestiller bamsen en kendt figur, kan den figur fortsætte med at give tryghed, når dit barn ser den film eller spiller de spil, hvor figuren optræder i. Det kan være, at du har købt Minecraft bamser til børn til dem, da de var helt små, og nu spiller de spillet, fordi det bringer dem glæde og minder dem om en god og hyggelig barndom.

Børn og bamser

Helt konkret udgør bamsen en vigtig del af barnets udvikling. Bamsen er en god ven, den er en følgesvend, den er en kilde til tryghed, og med tiden vil den blive et godt minde. Langt de fleste unge voksne i dag kan huske mindst én rigtig god bamse, de havde som barn, og når dit barn når den alder, vil de sandsynligvis slutte sig til mængden.

 
« »